Wil je wat extra gewicht verliezen maar loop je vast? Sport je super veel maar gebeurt er maar niks? probeer eens deze HIIT workout toe te voegen! Let’s read on! Deze HIIT training helpt bij het afvallen!

Deze HIIT training helpt bij het afvallen!

Misschien ken je het wel, je bent zo goed bezig met gezond eten en fanatiek sporten, maar er gebeurt maar niks op die weegschaal. Uren lang cardioën geeft niet het gewenste resultaat en is ook nog eens super saai! Wat je dan kunt doen, is het toevoegen van een HIIT training aan jouw kracht schema.

Wat is HIIT?

HIIT is een brede term voor trainingen, die een korte periode van intensief trainen afwisselt met intervallen, waarin je het wat rustiger aandoet.Eén van de grootste voordelen van een HIIT-training is dat je in een minimale tijd maximale gezondheidsvoordelen kunt krijgen. Je kan in 10 minuten tijd al meer dan 120 calorieën verbranden, en geloof me, in een training is dat echt veel!

Deze blogs vind je vast ook leuk:

5 kilo afvallen

Voedingsschema laten maken

Waarom HIIT training toevoegen aan je work-out?

Als je tegen een plateau aan komt, helpt het om eens je trainingsschema volledig op de schop te nemen. Voeg dan eens wat HIIT toe. Ik start tegenwoordig met 20 minuten HIIT, voor ik krachttraining ga doen. Zo zet ik mijn verbranding hoger in en verbrand ik in een uur tijd meer dan 500 calorieën. Als je snel spier aankomt raad ik aan om te beginnen met HIIT, maar als je dit juist snel verliest, zou ik eerst krachttraining doen en daarna je HIIT.

Deze HIIT training helpt bij het afvallen!

Voorbeelden van HIIT trainingen

Om alles uit jouw work-out te halen, raad ik aan om minstens twee keer in de week een HIIT training toe te voegen aan jouw kracht work-out. Zo gaat je verbranding omhoog en ga je misschien wel wat in de kilo’s naar beneden! De volgende HIIT work-outs zou je per training kunnen afwisselen:

HIIT work-out 1

 • Start op de loopband en begin met 1 minuut lopen op niveau 6, hellingshoek 5.
 • Na 1 minuut zet je de sprint in, verhoog het tempo naar 15 en houdt dezelfde hellingshoek.
 • Wissel deze combinatie af tot je op 10 minuten komt.
 • Stap vervolgens op de crosstrainer en ga 1 minuut staan op niveau 2 met handen aan de hendel.
 • Na 1 minuut wil je jouw hartslag verhogen en pak je de zijhendels, verhoog het niveau naar 9.
 • Wissel deze combinatie af tot je op 10 minuten komt.

Deze work-out is lekker simpel om te onthouden, en in 20 minuten tijd verbrand je 250 calorieën!

Deze HIIT training helpt bij het afvallen!

HIIT work-out 2

 • Start met 15 push ups. Als dit te zwaar is kan je dit ook op je knieën doen.
 • 20 jumping squats. -> squat positie en spring in de lucht.
 • 30 mountain climbers, sta in push- up positie en doe net alsof je omhoog klimt.
 • 10 star jumps.

Na deze zet herhaal je dit 3 keer. Neem na elke ronde 1 minuut rust, als het goed is ben je hier ongeveer 15 minuten mee bezig en kan je meer dan 200 calorieën verbranden.

Deze HIIT training helpt bij het afvallen!

Deze HIIT training helpt bij het afvallen!

HIIT work-out 3

 • 50 mountain climbers, goede warming up oefening!
 • 15 wall balls (squat en shoulder press)
 • 20 jumping squats
 • 1 minuut planken

Ook deze work-out ook 3 keer uitvoeren met 1 minuut rust tussendoor.

Resultaat halen uit HIIT work-out

Ik vind het belangrijk om mijn training goed te variëren, dus niet teveel dezelfde oefeningen per week uit te voeren. Met minimaal 4 keer trainen in de week wissel ik af met bovenlichaam en onderlichaam. Op de dagen dat ik onderlichaam train, doe ik iets minder HIIT, en probeer ik iets meer uit mijn benen te halen. Daarnaast is mijn doel om minimaal 500 calorieën te verbranden tijdens een work-out. Als dit nog niet lukt na HIIT en de krachttraining, fiets ik nog even 5 minuten en dan kom je hier zeker aan.

Wat doe jij om meer calorieën te verbranden of om af te wisselen van training? Ik hoop dat je hier wat aan hebt om jouw training weer wat meer variatie en energie mee te geven!

Deze HIIT training helpt bij het afvallen!