Zelf ben ik vaak onderweg en vond ik het altijd lastig om iets makkelijks en gezonds mee te nemen in mijn tas. Nu probeer ik zo nu en dan af te wisselen met mijn voeding, dus een goed en gezond tussendoortje is dan nog wel eens lastig te verzinnen. Wil jij weten welke tussendoortjes verantwoord en gezond zijn? Read on! De gezondste tussendoortjes

De gezondste tussendoortjes

Om een gezond en lekker tussendoortje te vinden is het allereerst belangrijk om te bepalen wat voor voeding je binnen wilt krijgen op bepaalde momenten van de dag. Sport jij in de avond? Dan is het bijvoorbeeld verstandig om meer koolhydraten later op de dag te eten dan in de middag. Sport jij tussen de middag? Dan eet je rond die tijd meer koolhydraten.

Zo kijk je ook goed naar je tussendoortjes. Heb jij op dat moment van de dag niet veel energie nodig of ben je niet van plan om binnen 2 uur te gaan sporten? Probeer dan een tussendoortje te vinden met wat meer eiwitten of weinig calorieën, zodat je je voeding op belangrijke momenten van de dag meer kan gebruiken.

 

Wat voor tussendoortjes raad ik aan? 

Ik eet op een dag zo een zes maaltijden en ik ben een groot fan van tussendoortjes. Zo heb je het idee dat je nog best veel eet op een dag. De juiste tussendoortjes zijn hierbij belangrijk. Zo wissel ik mijn tussendoortjes geregeld af.

Mijn favo tussendoortjes van dit moment zijn als volgt:

  1. Protein bar van www.eiwit.nl

De protein bars van Eiwit.nl zijn ideaal, omdat ze weinig suikers en vetten (3 gram vet) bevatten, je snel veel eiwitten binnenkrijgt (10 gram eiwit) en de reep maar 108 calorieën bevat. Een perfect tussendoortje dus.

  1. Wasa crackers met kipfilet

Op een makkelijke manier, goede voedingswaarden binnenkrijgen en niet te hoog in je calorieën te zitten. Daarvoor zijn de Wasa crackers ideaal. Met een plakje kipfilet erop, ben je good to go! Een goede variatie is de wasa crackers met huttenkase en avocado te beleggen. Visrijke producten en vetten zijn namelijk erg belangrijk voor vetverlies.

De gezondste tussendoortjes

 

  1. Stukje fruit

Een appel of banaan geeft een goed vol gevoel en zijn makkelijk mee te nemen. Probeer wel rekening te houden met het moment van de dag. Eet het liefst je stuk fruit iets voor je training, zodat je de koolhydraten kan gebruiken als energiebron.

De gezondste tussendoortjes

  1. Rijstwafel met pindakaas en banaan

Een all-time favourite van veel foodies is de rijstwafel met pindakaas en banaan. Niet echt makkelijk om mee te nemen, maar heerlijk als late night snack. Je hebt namelijk voor het slapen gaan wat vetten nodig, zodat je lichaam ook in de nacht lang aan het werk blijft.

De gezondste tussendoortjes

  1. Eiwitshake

Een gemakkelijke manier om je eiwitten binnen te krijgen, is aan de hand van eiwit-shakes. De nieuwste eiwit-shakes van www.eiwit.nl zijn geheel gebaseerd op plantaardige eiwitten. Fun fact; met de heeeeerlijkste chocolade smaken.

Ik haal veel van mijn tussendoortjes op de website van www.eiwit.nl . De repen zijn makkelijk mee te nemen en de eiwit-shakes bevatten veel eiwitten. Ook zorg ik voor wat variatie als het gaat om tussendoortjes. Mijn grote maaltijden zijn meestal niet zo gevarieerd.

Heb jij nog een gezond tussendoortje die echt in dit rijtje hoort te staan? Laat dan een berichtje achter! Wil jij nou ook een voedingsschema op maat? Neem dan een kijkje in de webshop.

Binnen 2 werkdagen heb jij je unieke, op jouw levensstijl aangepaste voedingsschema!

 

DailyDoseofDaph.x Daphne Sonneveld

De gezondste tussendoortjes