Een nieuw doel; Clean bulking. Wat is het? En waarom ga ik het doen? Lees snel verder!

 

Clean Bulking

Wat is Clean Bulking?

Bulken is makkelijk gezegd ‘overeten’. Je eet 10 tot 20% meer dan dat je lichaam nodig heeft op een dag. Deze extra calorieën worden meestal uit meer koolhydraten en eiwitten gehaald. In combinatie met zwaarder trainen, zou dit voor meer spiermassa moeten zorgen. Je lichaam ziet dat je genoeg voedingsstoffen binnenkrijgt om te groeien. Ook ontkom je er niet aan dat je wat vet zult aankomen. Waarom ga ik bulken?                                    Vorig jaar heb ik 3 maanden gebulkt, nadat ik iets was afgevallen. Met mijn voedingscoach heb ik mijn doelen besproken. Ik wilde meer lijnen zien en sterker ogen. Toen heb ik dit 3 maanden volgehouden. Hierbij was ik 3 kilo aangekomen, waarvan 1,5 kilo spier en 1,5 kilo vet. Gelukkig is het lastig om spier kwijt te raken als het eenmaal is opgebouwd. Het vet was er binnen 2 weken weer af en de spiermassa bleef!
img_9046
In de zomer heb ik het afvallen weer doorgezet. Mijn BMI kwam op een 18,3%, wat net te laag was. Toen was de vraag al of ik wat anders wilde doen. Ik wilde nog steeds strakker ogen, en dit ging niet werken als ik zo door bleef gaan. In de zomer tennis ik ongeveer 7 keer in de week en fitness ik ook nog eens 5 keer in de week. Bulken is op dat moment geen slimme keuze, omdat cardio de bulk tegengaat. Je moet meer eten om spier aan te komen en tijdens cardio verlies je juist weer veel calorieën en bouw je geen spier op. Eind september was mijn tennis seizoen voorbij en wilde ik iets nieuws proberen. Tot er iets totaal anders op mijn pad kwam. Een maand naar Vietnam. Dit vond ik geen goed moment om te beginnen met iets nieuws en dit wilde ik dan ook verplaatsen tot na Vietnam.
Hier zijn we dan, 6 weken na Vietnam. Geen tennistoernooien voor de komende tijd, de winter komt eraan en het is tijd voor iets nieuws. Met bulken wil ik weer wat spiermassa aankomen. Hoe ik dit ga doen?
Dat zal ik uitleggen in de volgende blog! Willen jullie meer lezen over mijn clean bulk periode? Of juist meer over andere onderwerpen? Let me know in the comment!
Xdailydoseofdaph

 

Leggings from the picture?