Zoals jullie misschien wel weten, ben ik enorm fan van Whitney Simmons. Ze traint goed en legt alles duidelijk uit. Ook heeft ze enorme humor, wat erg belangrijk is als je de zoveelste vlogger op youtube bent. Ik laat je een booty training zien en de hoeveelheid legday in een week. Booty workout, hoevaak legday?

Booty workout, hoevaak legday?

Deze week zet ik weer een legday online van Whitney. Het is super belangrijk om je benen vaak te trainen, zeker als dat een punt is waar je aan wilt werken. Zelf heeft het een tijdje geduurd voordat ik wist hoevaak ik benen moet trainen. Je lichaam heeft namelijk rust nodig en na legday al helemaal. Voorheen trainde ik 3 keer benen per week, en mixte ik alles een beetje door elkaar. Na mijn maandelijkse meting kwam ik erachter dat mijn benen helemaal niet aan het groeien waren, terwijl ik hier wel zwaar genoeg voor aan het trainen was.

Hoe vaak legday?

Wat is nou een normale aantal dagen legday in de week? Ik heb zelf een onderscheid gemaakt in de delen van mijn onderlichaam die ik wil trainen. Bestaande uit: Bovenbenen, hamstrings en kont.

Ik vind het belangrijk om vaak mijn kont en hamstrings te trainen, omdat hier echt nog wat groeipotentie ligt. Mijn bovenbenen groeien redelijk snel, dus deze train ik wat minder vaak.

Mijn split van mijn onderlichaam is als volgt:

Ik train nog steeds drie dagen benen, maar dan met genoeg rust tussendoor. Op maandag train ik kont en hamstrings, met de focus op zware gewichten en minder herhalingen. Dit doe ik expres, zodat mijn lichaam nog steeds dezelfde hoeveelheid spieren nodig heeft in de cutfase.

Booty workout, hoevaak legday?

 

Op donderdag herhaal ik deze lichaamsdelen, maar richt ik mij wat meer op conditie. Zo verbrand ik wat meer calorieën, maar gebruik ik ook goed mijn kracht voor de oefeningen.

Op zaterdag train ik mijn bovenbenen, in combinatie met kuiten, en buik. Zo maak ik onderscheid in de delen van mijn onderlichaam, zodat ik genoeg rust heb tussen de trainingsdagen in. Mijn weging na de toepassing van dit schema was positief! 1 cm erbij!

Trainingsvoorbeeld

Op mijn motivatie te behouden, kijk ik graag naar youtube-filmpjes van verschillende fitness influencers. Ik kijk, zoals jullie weten, vaak naar Whitney Simmons en daar haal ik dan ook dagelijks mijn trainingen vandaan. Een goede training voor je kont en hamstring, laat ik hieronder zien.

Door goed te variëren in de trainingen, raakt je lichaam niet gewend aan de oefeningen en trigger je je spieren elke keer weer om harder te werken.

De training van Whitney is als volgt. Zelf ga ik altijd eerst nog zo een 5 minuutjes fietsen of hardlopen om warm te worden. Ook is het verstandig om wat stretch-oefeningen te doen voordat je aan je training begint.

4 sets of 10 reps | each leg
Elevated reverse lunge

SUPERSET | 4 sets
10 Romanian deadlift
10 Single leg DB stiff leg deadlift

SUPERSET | 4 sets
8 Hip thrusts
5-8 Split squats

 

 

Veel succes met je training en let me know what you think!

X DailyDoseofDaph X Daphne Sonneveld

 

[socialpoll id=”2428835″]

 

<a href=”https://www.bloglovin.com/blog/18266247/?claim=cpb6pnsbjsv”>Follow my blog with Bloglovin</a>