De echte sportieveling onder ons, maakt waarschijnlijk al gebruik van deze trend; het Button-down overhemd! Wat voor overhemd is het precies en waarvoor de naam? Read on!

Voor mouwlengte7 heb ik een aantal blogs mogen schrijven over mannenmode. Ditmaal zal ik ingaan op de button down overhemden!

De naam doet zijn functie al vermoeden; de button down overhemden hebben knoopjes aan de onderkant van de kraag (zichtbaar of niet zichtbaar, net waar je voorkeur naar uit gaat!) om te zorgen dat het overhemd netjes blijft zitten.

Het overhemd heeft zijn knoopjes gekregen wegens de polosport in Amerika. Hier was het gebruikelijk om een nette polo te dragen, die ook nog goed bleef zitten tijdens het sporten. De knoopjes waren een gemakkelijke oplossing.

Nu is deze trend over komen waaien naar Nederland. Maar wat zijn nou de voordelen van een button down overhemd en waar kun je deze overhemden het beste aanschaffen?

Een button down overhemd heeft niet alleen een functionele werking, maar ziet er ook nog eens sportief en stijlvol uit. De zakelijke button down overhemden ogen moderner en je gaat goed mee met de tijd! De stoffen, weeftechnieken, pasvorm en afwerkingen garanderen de kwaliteit van een button down overhemd.

Seidensticker is één van de merken die overhemden.com verkoopt, waarbij de button down overhemd een specialiteit is. Het gaat niet alleen om de knoopjes, maar om het geheel. De kwaliteit van het overhemd is hoger dan een gemiddeld overhemd, omdat er vraag is naar een perfect aansluitende blouse voor gevarieerde gelegenheden.

Om mee te gaan met deze trend, moet je natuurlijk wel op de hoogte zijn van de juiste How to Wears van de button down overhemd.

Wear it 1. Hou het simpel door het overhemd te combineren met een nette basis look. Je kan het overhemd met of zonder colbert dragen. Draag deze look naar je werk, of combineer het met een nette jeans.

Afbeelding 2 van OVERHEMD MET BLINDE KNOOP van Zara:

Wear it 2.  Casual look, but chic! Een button down overhemd onder een trui, stijlt de outfit af! Perfect voor een zondagmiddag!

Your daily male fashion inpsiration at wowthatman:

Wear it 3. Een nette look; zowel voor werk, als voor casual. Combineer de Button down overhemd met een nette colbert, een aansluitende jeans en een leather bag en je outfit is af!

fashion men guys:

Wear it 4. Om je business suit geheel af te maken; wear it with button down! Een drie-delig pak in combinatie met een button-down maakt het als geheel.

Mens fashion: 3 piece navy suit, burgundy tie, paisley pocket square, tan oxfords:

De overhemden van overhemden.com zijn dus in elke variant mogelijk, maar hierbij hebben wij de button-down voor je uitgelicht! En? Ben jij overtuigd?