De perfecte tijd om te beginnen met een gezonde levensstijl. Voordat de maand december van start gaat, neem jij alvast een kijkje in de statistieken van jouw lichaam. Is jouw gewicht goed en heb je niet een te hoge bloeddruk? Past jouw vetpercentage bij jouw levensstijl en heb je geen koorts? Let’s find out! Alles wat je nodig hebt voor een healthy start

Alles wat je nodig hebt voor een healthy start

Je ziet het einde van het jaar naderen en je hebt wellicht de moed al opgegeven voor 2017. Maar vergeet niet, elk moment kan je beste stap zijn naar een gezonde levensstijl. En zo pakken we dit nu ook aan! De beste maand om je discipline te testen, doe je in december! Na deze maand kan je alles aan.

Om gezond te starten, wil je natuurlijk weten waar je staat. Wat is je bloeddruk? Welke temperatuur heb je gemiddeld of heb je misschien wel koorts? Welk gewicht heb je op dit moment en hoe hoog of laag is je vetpercentage? Met het Coolblue Health pakket heb je in 10 minuten inzicht in al deze gegevens en kan je met een goed basispunt beginnen.

Waar bestaat het pakket uit?

Het Health pakket van Coolblue bestaat uit de Omron Evolv bloeddrukmeter, de Omron BF511 weegschaal en de Omron MC720 Gentle Temp thermometer. Zelf was ik erg benieuwd naar de weegschaal en de wijze waarop vetpercentage en BMI werden bepaald. Daarnaast vind ik het belangrijk dat ik niet een te hoge bloeddruk heb en dat min temperatuur altijd op orde is. Let’s test it out!

Je vindt deze blogs misschien ook helemaal top:

Gezonde levensstijl

Snel 5 kilo afvallen

Voedinggschema of fitness schema 

Bloody mary

Allereerst testte ik de bloeddrukmeter uit. Ik wilde wat meer informatie over de gemiddelde bloeddruk en hoe ik het precies moest meten. Al deze informatie vind je in de bijsluiter, dus voordat je van plan bent om te meten, eerst lezen!

Om de Omron Evolv uit te testen, kan je de bijbehorende app downloaden die direct de gegevens van het apparaat op je mobiel laat zien. De bloeddrukmeter kan je gemakkelijk om je arm plaatsen en de meter doet de rest. De gemiddelde bloeddruk is 120/90 dus als je rond deze uitslag komt, zit je goed!

Fijn aan het apparaat is dat het meldingen geeft als je een onregelmatige hartslag hebt of als het apparaat niet goed om je arm zit. De band zit comfortabel en draagt bij aan een betrouwbare meting! Weer een stapje dichterbij een gezonde levensstijl, want meten = weten! De bloeddrukmeter is 170,00 en wellicht iets te duur voor 1 gezin, maar je kan er ook voor kiezen om dit samen te delen met je familie. Zo heeft iedereen er wat aan en de gegevens zijn echt belangrijk om te weten!

Alles wat je nodig hebt voor een healthy start

Kan ik de weegschaal ook op wintertijd instellen? 🙊

Ik weet dat je niet te vaak op de weegschaal wilt staan, maar deze weegschaal meet echt alles! En dat is fijn om af en toe te weten. Zo kan je zien wat je vetpercentage, BMI en visceraal vet is. Dit doe je door op de weegschaal te staan en de hendel op 90 graden voor je te houden. Vervolgens slaat hij deze gegevens op als je nummer 1, 2, 3 of 4 bent. Je kan namelijk van 4 personen de gegevens opslaan in de weegschaal. Goed om na elke week je vooruitgang te checken. De weegschaal is 90,00 en dat vind ik persoonlijk echt meevallen voor een weegschaal die zoveel informatie geeft over het lichaam.

Alles wat je nodig hebt voor een healthy start

Getting hot, hot hot!

Je temperatuur meten is niet alleen van belang als je je niet lekker voelt, maar ook om af en toe gewoon is te weten. Het is belangrijk om je lichaam te kennen en te weten wat jouw gemiddelde temperatuur is. Zo kan je ook sneller achterhalen of je misschien al koorts hebt wat bij een ander bijvoorbeeld juist een normale temperatuur is. Met de thermometer van Omron, meet je dit gemakkelijk door de thermometer tegen je voorhoofd aan te houden en de temperatuur af te lezen. De thermometer is 50,00 maar het is de investering zeker waard. Je zult de thermometer ook later nog kunnen gebruiken.

Alles wat je nodig hebt voor een healthy start

Met deze drie apparaten is jouw health pakket compleet! Alle gegevens heb jij vanaf nu in kaart en kan je terugvinden in de apps of bijhouden in een boekje. Het is belangrijk om jouw lichaam te leren kennen

 

en op deze wijze doe je dit op de meest nauwkeurige manier! Alles wat je nodig hebt voor een healthy start

X Dailydoseofdaph