Af en toe heb je van die dagen. Je buik zet enorm op en hij lijkt 6 keer zo groot! Af van een opgeblazen buik? Wat doe je hieraan? En nog belangrijker; hoe kun je dit voorkomen?

Oorzaken opgeblazen buik

Om een probleem op te lossen, zoek je eerst naar de oorzaak van het probleem. Af van een opgeblazen buik? Een opgeblazen buik komt vaak voor vanuit hetgeen wat je gegeten hebt.

Verschillende factoren hebben invloed op een verstoring in de darmflora. Je kunt hierbij denken aan ouderdom, stress, alcohol, roken, bepaalde voeding en medicijngebruik. De belangrijkste oorzaken van een opgeblazen gevoel zijn:
 • Teveel lucht inslikken (als gevolg van stress, kauwgomgebruik, roken, snel praten of snel eten en drinken)
 • Slechte vertering en opname van voedingstoffen (onoplosbare vezels en onverteerbaar zetmeel)
 • Bepaalde voedingsmiddelen die veel lucht bevatten (frisdrank, bier, slagroom, souflé, brood)

Daarnaast kan het zijn dat je lichaam bijvoorbeeld niet goed tegen bepaald voedsel kan. Zo zorgt teveel eiwit ook voor een meer opgeblazen buik. In het bijzonder het eten van teveel zuivel. Eiwitten zijn goed voor je, maar teveel zuivel kan tegen je werken.

Af van een opgeblazen buik

Om een opgeblazen buik te voorkomen werken een aantal dingen. Door de oorzaken van teveel gasvorming in het maag-darmkanaal te vermijden kun je vaak heel gemakkelijk een opgeblazen gevoel voorkomen. Door rustig te eten, te drinken, te praten en goed te kouwen slik je minder lucht in.

Stoppen met roken kan de klachten ook verminderen, evenals het gebruik van paracetamol in plaats van andere (gasvormende) pijnstillers. Sommige mensen hebben minder klachten als ze minder stress hebben. Zorg dus voor voldoende ontspanning en beweeg regelmatig.

Een lege darm veroorzaakt gasvorming. Daarom is het belangrijk om geen maaltijd over te slaan. Geef de voorkeur aan meerdere kleine maaltijden per dag boven drie grote maaltijden. Daarnaast kun je proberen uit te zoeken welke producten bij jou extra gasvorming veroorzaken.
Producten die vaak extra gasvorming geven zijn:
 • Nieuwe aardappelen, prei, peulvruchten, kool, uit, paprika, spruitjes, knoflook
 • Pruimen, meloen, radijs, onrijp fruit
 • Gerechten met ei
 • Grote hoeveelheden suiker en vet, maar ook bepaalde suikervervangers
 • Noten, kokos, scherpe kruiden en specerijen
 • Bier en koolzuurhoudende dranken

Persoonlijke voorkeur

Ik heb vaak last van een opgeblazen buik en probeer hier dan ook alles aan te doen. Zo kwam ik er achter dat zuivel het opgeblazen gevoel versterkt. Ook vermijd ik bepaald soort eten die zorgen voor een opgeblazen gevoel. Voorbeelden zijn:

 • Bonen en andere soorten peulvruchten.
 • Fruit met veel vezels.
 • Groenten, maar natuurlijk niet alle groenten. Kool, broccoli en andere kruisbloemige groenten geven het meeste problemen.
 • Zuivelproducten (denk hierbij aan koeienmelk, maar ook kaas, ijs en eigenlijk alle zuivelproducten waarin lactose verwerkt zit.
 • Frisdrank en andere dranken waarin koolzuur zit, al spreekt dit waarschijnlijk voor zich. Des te meer koolzuur je lichaam binnen krijgt, des te meer je een opgeblazen buik krijgt.

Tastea review

 

Tastea Skintight

Tegenwoordig maak ik dagelijks gebruik van Tastea. Deze thee werkt voor mij namelijk perfect om van een opgeblazen gevoel af te komen. je hebt verschillende soorten en smaken die voor bepaalde doeleinden werken.

Tastea is jouw start voor een gezonder, fitter en gelukkiger leven!

De verschillende luxe & 100% natuurlijke thee blends kunnen jou op elk stadium van jouw leven ondersteunen. Voorheen gebruikte ik de detox thee en momenteel probeer ik de afslankthee.

‘Afvallen op een 100% natuurlijke manier wordt een stuk makkelijker met Skintight! Deze thee blend bevat onder andere een wetenschappelijk bewezen kruid welke helpt om gewicht te verliezen, Pu Erh. De overige kruiden versterken de werking van de Pu Erh waardoor er niet alleen een extra boost om af te vallen kan ontstaan, maar ook het hongergevoel kan verminderen. Wij gebruiken ook hiervoor de hoogste kwaliteit pure kruiden en bladeren, welke de werking ten goede komt.’

Skintight werkt niet alleen voor het afvallen en het onderdrukken van het hongergevoel, maar ook voor het verminderen van een opgeblazen buik. Voor mij dus ideaal.

Wil jij de Skintight thee uitproberen of één van de andere smaken? Gebruik dan de kortingscode ‘dailydoseofdaph’ en betaal veel minder voor deze natuurlijke en 100% gezonde thee.

X dailydoseofdaph X Daphne Sonneveld