Jeeh de zomer is in aantocht en die summer body’s zijn als het goed is helemaal ready! Maar ook in de zomer is het belangrijk om door te blijven sporten. Welke sport doe jij het liefst in de zomer? Ik geef je 9 tips voor een actieve work-out in de zon! Let’s read on. 9 sporten die perfect zijn voor de zomer!

9 sporten die perfect zijn voor de zomer!

De zon schijnt en heel Nederland gaat natuurlijk naar buiten om zo veel mogelijk vitamine D (oftewel zon) op te nemen. Je kan natuurlijk met een handdoek (en wat zonnebrand) onder je arm een lekker stukje lopen om de zon op te zoeken, óf je doet sportief en probeert een van onze zomerse activiteiten. It’s up to you, maar wij zijn meer van dat laatste. Zo kun je gelijk je dagelijkse work-out én je dagelijkse dosis zon van je to-do lijst afvinken. Win-win! Check hier welke activiteiten je allemaal kunt doen om van de zon te genieten en sportief bezig te zijn.

Klimmen

Niet veel mensen worden wakker en denken ‘vandaag ga ik even klimmen’. Hartstikke zonde. Nederland mag dan wel een plat land zijn, maar er zijn klimwanden zat. Je hoeft ook echt geen ervaren klimmer te zijn, want je zit gewoon veilig aan een touwtje vast. Trommel een paar vrienden bij elkaar om een dagje naar de klimwand te gaan in plaats van het strand. Zo heb je gelijk je full-body workout achter de rug.

 

Wildzwemmen

I know, zwemmen is nou niet bepaald een innovatieve activiteit. Heel Nederland springt namelijk massaal het zwembad in als de zon tevoorschijn komt. Toch zie je niet veel mensen die een bommetje doen in een rivier of een meer. Maar dit is nou juist het leukste! Trek je zwemkleding uit de kast, zoek een mooie plek op in de natuur, en ga een paar baantjes zwemmen.

9 sporten die perfect zijn voor de zomer!

Hiken

Hiken, een fancy woord voor wandelen, is toegankelijk voor iedereen en ook nog eens super gezond. Wist je namelijk dat er meerdere mentale en fysieke voordelen zitten aan wandelgroepen? Ruil jouw dagelijkse stadse (of dorpse) omgeving in voor een beetje natuur en pluk de voordelen.

Roeien

En nee, we bedoelen niet het roei-apparaat in de sportschool. We hebben het over een echt bootje op het water. Er zijn genoeg plekken waar je met vrienden een kano kan huren en de hele middag in de zon kan dobberen. Maak het een sportieve activiteit door er af en toe een race te doen!

9 sporten die perfect zijn voor de zomer!

Bootcamps

Ben jij meer van de groepslessen? In de zomer is er meestal een ruim aanbod aan groepslessen die je gewoon buiten in de zon kunt doen. Let maar eens goed op en je zult deze zomer overal groepen mensen zien die zich samen in het zweet werken op een open plek. Ook jouw gebruikelijke lesjes yoga of pilates kan vast naar buiten verplaatst worden, als je de instructeur even heel lief aankijkt.

Tennis

Mijn voorkeur heeft natuurlijk tennis. Je hoeft geen Serena Williams te zijn om een balletje over het net te slaan. Ook als je nog nooit een racket in je hand hebt gehad is het een leuke zomerse activiteit. Kijk bij de tennisbaan bij jou in de buurt wat de mogelijkheden zijn en misschien kun je op een rustige dag de baan op. Ook leuk als jij en je partner op zoek zijn naar een nieuwe activiteit om samen te doen.

9 sporten die perfect zijn voor de zomer!

Honkbal

Op school was het altijd feest als de ballen en knuppels tevoorschijn kwamen, dus waarom zou je dat nu niet meer doen? Een groot grasveld of een rustig stuk park is de ideale plek voor zo’n sportieve activiteit. Je hebt hier misschien wat meer mensen voor nodig, maar met een grote picknickmand als belofte krijg je jouw team echt wel bij elkaar.

Frisbee

Ben je van plan om naar het park te gaan? Stop dan ook gelijk een frisbee in je tas. Er is gegarandeerd iemand in jouw vriendengroep die geen zin heeft om te zonnen en wel mee wilt doen. En vergis je niet, frisbeeën is moeilijker dan je denkt dus bereid je voor om te rennen.

9 sporten die perfect zijn voor de zomer!

Fietsen

Grote kans dat je wel ergens een fiets hebt staan, dit blijft tenslotte Nederland. En dat hoeft niet per se een racefiets te zijn, want op een verroeste bak kun je ook prima touren door de natuur. Naast het feit dat je zo je lichaam actief houdt, wordt je ook nog eens helemaal relaxed met de zon en de wind in je rug.

9 sporten die perfect zijn voor de zomer!