De term die vorig jaar vaak in het nieuws is genoemd. Wellicht deels vergeten, maar nog steeds erg populair these days. F.O.G.O. Wat is het en wat welke signalen geven aan dat ook jij hier misschien wel ‘ last’ van hebt. Let’s read on! 9 signalen van het welbekende F.O.G.O.

9 signalen van het welbekende F.O.G.O

Wat is F.O.G.O precies? F.O.G.O staat voor Fear Of Going Out. Bang om uit te gaan? Niet in de letterlijke zin, maar bang om bijvoorbeeld buiten de deur te eten of naar een verjaardag te gaan. Een dagje naar de stad of met vrienden afspreken? Ho maar. Maar waarom dan niet? Wat is precies de achterliggende gedachte achter F.O.G.O?

De Fear Of Going Out is ontstaan door het feit dat de ‘fitgirls’ een hoge invloed hebben op hun publiek. Als volgers alleen nog maar door hun tijdlijn scrollen en strakke lichamen en gezonde maaltijden voorbij zien komen, raken zij hierdoor beïnvloed.

 

Balans vinden

Bij het afvallen moet je een balans weten te vinden tussen gezond eten en af en toe wat genieten van ongezondere maaltijden. Dit is helemaal niet erg, en zelfs noodzakelijk voor je lichaam. (read: Stop nu met je dieet) De Fear Of Going Out ontstaat als je het balans niet kan vinden en doorslaat in het gezonde eten. 9 signalen van het welbekende F.O.G.O

Je bent zelfs zo bang om in aanraking te komen met ongezond eten, dat je deze uitjes het liefst vermijdt. Zo krijg je in ieder geval niet de verleiding om ongezonde dingen te eten.

Balance is the key!

Niks voor mij!

9 signalen van het welbekende F.O.G.O. Nu denk je wellicht dat je hier geen last van hebt, en alles netjes onder controle hebt. Maar check de onderstaande lijst en vraag je dan nog af of jij geen kleine F.O.G.O hebt. Iets wat niet maar zelden voor komt. Ook jij en ik zullen hier af en toe last van hebben. Balance is the key to enjoy and learn your body!

Tip! Lees ook:

Wat is cutten?

Voedingsschema op maat 

Gezonde levensstijl volhouden in de vakantie

 

 • Je bent (te) streng voor je zelf – Wat? Een dag niet sporten? Dat zit er echt niet in! Het liefst sport je meerdere keren op een dag. Daarnaast gun je jezelf geen rust, geen toetje bij het diner of een drankje op de zaterdagavond. Nee dat komt er dan allemaal weer aan. Geen extraatjes.

 

 • Je skipt sociale gelegenheden. – Je vrienden zien kan ook wel een keer doordeweeks bij iemand op de bank met een theetje. Lunchafspraak, feestje? Dit zeg je liever af, omdat je geen idee hebt wat je zult gaan eten. Je wilt hier liever de controle over hebben.

9 signalen van het welbekende F.O.G.O

 • Je bent constant met sporten en gezond eten bezig. – Wanneer is de volgende maaltijd? Eet ik dan niet te veel? Dan sport je het er wel weer af. Dan maar weer een half uur langer cardio. Allerlei vragen rondom eten en sporten, die niet meer uit je hoofd gaan. Alles om fit te blijven.
 • In je hoofd kan je nergens anders aan denken en dit zorgt voor stress
  Wanneer mag je weer eten? Wat ga je dan eten? Wat ga je morgen allemaal eten? Mag je dat wel eten? Hoeveel calorieën zitten daar allemaal in? Stress!

De weegschaal beïnvloedt jouw humeur!

 • Jouw humeur is afhankelijk van eten en sporten
  Per ongeluk toch een snoepje gegeten of een ijsje gehaald vandaag? De hele dag verpest! Geen tijd gehad om te sporten? Wat een waardeloze dag! Je wordt chagrijnig van dingen die anders gaan dan gehoopt.

9 signalen van het welbekende F.O.G.O

 • Genieten van de momenten dat je iets ongezonds eet of op de bank blijft zitten, zit er niet meer in
  Waar je eerder elke week patat at, vind je dat één keer per maand al veel. Diegene met wie je eet wil dit erg graag eten, maar jij kunt er niet eens meer van genieten, ondanks dat je het heel lekker vindt. En ook vind je dat je al je vrije momenten sportend moet doorbrengen. Bankhangen? Wat is dat?

 

 • Je kijkt op mensen neer die minder gezond eten en niet sporten.
  Klinkt misschien gek, maar als jij zelf ergens helemaal voor gaat en hier zelfs dingen voor laat, dan is het moeilijk voor te stellen dat anderen dit niet doen en dit begrijp je dan ook niet allemaal. Jij vindt niet dat die anderen kunnen doorzetten en kijkt neer op ze, want jou lukt het wel.

 

 • Je voelt je schuldig na te veel eten of een overgeslagen workout
  Als je te veel hebt gegeten of een workout hebt overgeslagen, baal je enorm van jezelf. Omdat je geen zin had om te trainen of gewoon te moe was. Dit zit de hele dag in je hoofd en je kunt het niet van je af zetten.

 

 • Elke dag op de weegschaal staan. 
  Heb je wel genoeg je best gedaan de vorige dag? Kun je dit terugzien op de weegschaal? Elke dag weeg je je in de hoop afgevallen te zijn. Je humeur hangt van het getal op de weegschaal af.

9 signalen van het welbekende F.O.G.O

Herken jij jezelf?

Herken jij jezelf terug in deze signalen? Praat hier over en probeer de touwtjes wat losser te laten. Probeer wat meer van het leven te genieten. Pak wat meer rust en doe gezellige dingen met je vrienden. Elke dag 500 calorieën minder eten, maakt je ook niet elke dag een kilo lichter. Dan maakt 1 wijntje je ook niet in een keer 1 kilo zwaarder.

Vergeet niet, je moet 7.000 calorieën verbranden om een kilo af te vallen. Dus ook 7.000 calorieën meer eten om een kilo aan te komen. Zoveel wijntjes of hapjes ga jij niet opkrijgen op 1 dag!

Enjoy!

Dailydoseofdaph X Daphne Sonneveld