Die paar kilo’s verliezen, is nog niet het zwaarst. Maar om deze kilo’s ook echt niet meer terug te krijgen, is een ander verhaal. Ik geef je 7 tips om blijvend af te vallen, die je waarschijnlijk nog niet wist.

7 tips om blijvend af te vallen, die je waarschijnlijk nog niet wist.

Die laatst 5 kilo die je wilt verliezen, wil je natuurlijk op een zodanige manier verliezen, dat je hier goede resultaten van gaat zien, zoals meer spierdefinitie en een slankere taille. Om niet lukraak veel te weinig te eten, waardoor je meer spier verliest dan vet, is het de bedoeling dat je het op de juiste manier aanpakt. Zoals ik al vaker heb aangegeven, moet je bepalen hoeveel calorie-behoefte jouw lichaam nodig heeft. Dit bereken je door de Calorie calculator te gebruiken.

Daarnaast is het een goede stap om een juist voedings-schema en fitness-schema voor jouw levensstijl en lichaam te laten maken. Als je eenmaal inzicht hebt in de juiste aanpak, is het makkelijker vol te houden en toe te passen.

Tip 1. Vet verliezen en spierbehoud

Om op de juiste manier af te vallen, is het de bedoeling dat je zoveel mogelijk spier behoudt en vet verliest. Op deze wijze, verbrandt jouw lichaam meer, omdat het meer spieren bevat. En spieren verbranden meer dan vet.

Vet verliezen zonder spiermassa verloren te laten gaan, doe je op twee manieren. Ten eerste is het de bedoeling dat je voldoende eiwitten binnenkrijgt. Eiwitten zorgen voor een goed spierherstel en voor een goede aanmaak van spieren na het sporten. Daarnaast meet je wat er gebeurt. Ga niet op de weegschaal staan om je resultaten te checken, maar koop een meetlint en meet je omtrek-waarden. Laat je daarnaast om de tijd meten aan de hand van vetpercentages. Zo zie je duidelijker of je resultaat boekt.

7 tips om blijvend af te vallen, die je waarschijnlijk nog niet wist

Tip 2. Bij een plateau aangekomen, wat nu?

Als je al een tijdje aan het afvallen bent, is de kans groot dat je tegen een plateau aanloopt. Je valt niet meer af en je denkt dat het allemaal geen nut meer heeft. Wat je dan niet moet doen, is stoppen! Juist dan moet je doorgaan, maar je moet wel wat veranderen.

Een plateau is een teken van je lichaam, dat wat je nu doet, weinig effect meer heeft. Een reden kan zijn, dat je al een aantal kilo’s kwijt bent, en je calorie-inname nu te hoog is voor het gewicht wat je weegt. Wat je dan moet doen? 5% minderen in je calorie-inname. En dan met name in de hoeveelheid koolhydraten.

Tip 3. Blijvend afvallen is een lange termijn doel

Wil jij blijvend afvallen? Dan moet je insteek zijn om hier langer over te doen dan gemiddeld. Het verbranden van alleen vet en geen spier, duurt nou eenmaal wat langer. Het voordeel hiervan is, dat als het 3 maanden heeft geduurd om die kilo’s kwijt te raken, ze er ook niet zo snel aankomen. Daarnaast blijven je spieren behouden en dit is precies wat meer zichtbare resultaten geeft, dan het verliezen van vet en spier.

Voedings- en fitnessschema

Tip 4. Eet als vrouw meer vet en minder koolhydraten

Uit onderzoek is bewezen dat een vrouw nou eenmaal meer vet nodig heeft dan een man, is dat even mooi meegenomen :). Probeer als vrouw rond de 30% van je calorie-behoefte uit vetten te halen. Dit is een goede bron van energie en het is ook nog eens lekker. Let op, natuurlijk wel de juiste vetten, zoals ongezouten cashewnoten en avocado’s.

Tip 5. Bij hongergevoel, eerst een glas water

Het is niet erg als je af en toe een hongergevoel hebt, zolang je maar goed naar je lichaam luistert. 9 van de 10 keer heeft je lichaam water nodig en geef je hem juist eten. Als het hongergevoel op komt zetten, neem dan eerst een glas water. Meestal trekt het dan weer weg en kun je voldoende eten om op een lange termijn af te vallen en het lichaam te bereiken, waar je van droomt.

7 tips om blijvend af te vallen, die je waarschijnlijk nog niet wist

Tip 6. Vul je lichaam voldoende

Heb je echt stevige trek? Neem dan een kijkje naar je voedingsschema. Je kunt op een goede en makkelijke manier voldoende eten binnenkrijgen door bijvoorbeeld meer groente te eten. Elke maaltijd zou voor 20% uit groente moeten bestaan. Daarnaast kan je bij je avond eten gerust nog een keer opscheppen als het om groente gaat. Op deze manier zit je lichaam toch vol en kan je het veel beter volhouden.

Tip 7. Maak een verschil tussen rustdagen en trainingsdagen

Tijdens rustdagen en trainingsdagen is het aan te raden een verschil in het aantal calorieën te maken. zo eet je niet te weinig op trainingsdagen en niet te veel op rustdagen. Zo zou je bijvoorbeeld je eiwit-shake op de rustdagen kunnen laten staan, of een tussendoortje minder nemen. Train je extra veel op een dag? Voed je lichaam dan meer, naar wat het nodig heeft.

Heb jij nog meer tips om op de juiste manier af te vallen en je spieren te behouden? Let me know! Dit waren de 7 tips om blijvend af te vallen, die je waarschijnlijk nog niet wist.

PS. Lijkt het je leuk om een keer een gastboog te plaatsen op mijn site? Laat wat van je horen.

X Dailydoseofdaph X Daphne Sonneveld

 

[socialpoll id=”2428835″]