Fitness, Lifestyle, My Life

Waar moet je op letten als je fanatiek wilt gaan sporten

Bespaar Continu NL

Ben jij van plan om echt actief te worden, een gezonde levensstijl te hanteren en staat  fanatiek sporten op jouw lijstje? Heb je al een fitness schema gemaakt en ga je hier helemaal voor? Let dan wel op de volgende punten als je hiermee aan de slag gaat!

Let op de volgende punten bij fanatiek sporten

Je gooit het roer om en je wilt fanatiek zo een 5 a 6 keer gaan sporten in de week. Als dit je plan is, top! Super dat je fanatiek wilt gaan sporten en hier echt je levensstijl van wilt maken. Maar let wel op de volgende punten.

Te hoge verwachtingen

Als je net hebt besloten om fanatiek te gaan sporten, bedenk dan wel dat je niet gelijk alle kilo’s verliest, die je wilt verliezen. Een gezonde levensstijl opbouwen met voldoende beweging, heeft zo zijn tijd nodig. Dus ook het verliezen van de nodige kilo’s. Leg de lat dus niet te hoog. Je valt namelijk snel in je oude patroon, omdat het niet haalbaar is om van 1 a 2 keer sporten opeens naar 6 keer sporten te gaan. Bouw dit dus op.

Begin weer bij start

Als jij je net volledig hebt gefocust op een schema waarbij je 6 keer in de week sport, maar dit helaas niet meer volhoudt, start je na een tijdje weer opnieuw, maar dan met nog strengere eisen. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Maak hier stappen in. Zorg ervoor dat je eerst een schema maakt voor bijvoorbeeld 3 dagen sporten. Als je dit goed bevalt, kan je hier geleidelijk dagen aan toevoegen. Zo raakt je lichaam wat meer in de comfortzone en kan je het wat meer uitdagen.

Wat is het plan

Je gaat allereerst kijken naar wat je allemaal toevoegt aan een gezonde levensstijl. Wil jij bijvoorbeeld stoppen met roken of drinken, minimaal 4 keer sporten in de week en wat kilo’s kwijt? Verspreid deze doelen over een langer tijdsbestek. Bouw het langzaam op, zodat het ook haalbaar is.

Dit duurt misschien wat langer dan je hoopt, maar hiermee leer je wel leven in de gezonde stijl. You can do it!

X Dailydoseofdaph

PS. Heb jij je al ingeschreven voor mijn blogs? Zo blijf jij op de hoogte van de nieuwste blogs van Dailydoseofdaph.

 

Input is altijd welkom!

7 Comments

 1. blogspot.com

  2 november 2018 at 06:11

  Hello, yup this paragraph is actually nice and I have learned lot of things from it about blogging.
  thanks.

 2. Agen Bola Online Deposit 50rb

  1 november 2018 at 02:47

  Hi there colleagues, how is everything, and what
  you wish for to say concerning this paragraph, in my
  view its actually awesome for me.

 3. p12977

  31 oktober 2018 at 23:03

  Hello, I enjoy reading all of your article post. I wanted to write a little comment to support you.p12977http://fadysriare.forumcrea.com/viewtopic.php?pid=1428http://michaeltoy.webcrow.jp/viewthread.php?tid=551680&extra=page%3D1&frombbs=1http://inasinrol.forumcrea.com/viewtopic.php?pid=1849

 4. Viral Style

  5 augustus 2018 at 23:21

  Viral Style

  Have you already setup a fan page on Facebook ?`*”-:

 5. Review Polar A370 horloge

  28 juni 2018 at 07:56

  […] Tracking van sport activiteiten. Naast het feit dat die calorieën trackt, houdt hij ook bij hoeveel % je in vet verbranding aan het sporten was en wat je verloop van je hartslag is. […]

Geef een reactie