Wie is Daphne?

Wie is Daphne?

Bespaar Continu NL

Hay Hay lieve lezers van mijn website! Ik vond dat het eens tijd werd om mijn levensstijl van de afgelopen jaren te delen met de rest van de wereld! Mijn naam is Daphne Sonneveld, 22 jaar en ik woon in Monster samen met mijn vriend. Ik ben recent afgestudeerd als Commercieel econoom op de Haagse Hogeschool. Mijn studietijd zit er dus (voor nu) op! Verder speel ik al heel mijn leven hoog niveau tennis en dit doe ik nog steeds met veel plezier.  Ook speelt fitness de afgelopen jaren een grote rol in mijn leven. Tussen het tennissen en fitnessen door probeer ik zoveel mogelijk van de wereld te zien, en ga ik dan ook graag op reis naar verre landen als Bali, Thailand, Mexico of Brazilië. Een mooi leven, waar ik veel van geniet en veel van leer. Maar what’s the difference?

Voorheen stond ik bekend als de Nutella verslaafde alleseter. Ik begon de dag met zo een vijf boterhammen Nutella en eindigde de dag met nog veeeel meer Nutella. Ik kon het wel hebben, dacht ik. Ik vond mijzelf nooit heel dik, maar toen ik achttien werd, en de foto’s van de vakantie in Brazilië zag, ging er eindelijk een knop om. Ik wilde afvallen en gezonder leren leven en eten. Dit werkte voor eventjes. Ik kon de nutella potten een paar maanden laten staan, maar daarna viel ik weer terug in mijn oude patroon.

Het moest anders

Oké nu moest het echt anders! Samen met mijn twee zussen hebben we een abonnement genomen op de sportschool. Ik was sceptisch. Dit is toch niks voor mij? Of wel?

Ik wilde afvallen, zoveel mogelijk afvallen. Ik begon met cardio. Anderhalf uur hardlopen, of fietsen. En de hele dag leven op 700 calorieën. Of ik honger had? Nee hoor. Ik had zo mijn ideeën over gezond eten en ik wist dat dit werkte voor mij.

Het resultaat? Afvallen. Maar dan vooral spieren. Ik had weinig energie, was de hele dag chagrijnig en niet aanspreekbaar. (Ondertussen waren de eerste 6 kilo eraf)

Dit moest anders. Ik wist dat het niet goed voor mij was. Fysiek niet, maar mentaal vooral niet. Ik ben kracht gaan toepassen aan mijn fitness-schema. Dit op aanraden van mijn vriend. We zijn samen gaan sporten, en hij heeft me alles geleerd op het gebied van krachttraining. Eerst durfde ik mijn cardio-apparaten niet te laten staan, maar naarmate ik meer gewend was aan het kracht-hok, was ik hier niet meer weg te denken.

Het sporten ging steeds beter, en dit had een goede invloed op mijn levensstijl. Gezond eten en veel sporten in de week werkte voor mij. Maar wat at ik nou precies? En wat verbrandde ik op een dag? Ik downloadde de app ‘MyFitnessPall’. Hiermee kon ik duidelijk zien hoeveel calorieën ik op een dag at en hoeveel ik verbrandde. Elke dag invullen wat je at, op de grammen na. Dat kost toch veel te veel tijd? Je moet er handig in worden, dan is het zo gedaan en het helpt je enorm!

De periodes erna verliepen prima. Ik bleef wel op hetzelfde gewicht zitten, maar ik dacht dat ik niet lager kon. Dat mijn lichaam genoeg had van al dat afvallen.

Toch was ik niet tevreden. Ik wilde meer. Meer lijnen zien, meer definitie. Toen heb ik een professioneel schema laten maken op basis van mijn lichaam en activiteitenniveau. Aan de hand van dat schema viel ik de laatste kilo’s af die nodig waren om meer spieren op te kunnen bouwen. Ik had eindelijk de 10 kilo bereikt! Ik was razend enthousiast en ik leerde gaandeweg steeds meer over voeding.

Uiteindelijk was ik 11 kilo verloren. Toch vonden de mensen om mij heen dat ik er te dun uitzag en ik gaf aan dat het een proces is waarbij ik later weer meer spier ging aankomen. Nadat ik 11 kilo was afgevallen, was ik weer 5 kilo aangekomen, maar dit hoorde erbij. Ik wilde namelijk meer spieren krijgen. Dus begon ik met een bulk-fase. Hierbij is het de bedoeling dat je aankomt, maar dan vooral in spier.  De 5 kilo die ik was aangekomen, bestond voor 50% uit spier. Ik was redelijk tevreden met dit resultaat. In mei 2016 ben ik weer begonnen met afvallen en ik zit op dit moment weer rond mijn oude gewicht van de -11 kilo, maar dan met meer spier en minder vet!

Ik hoop dat ik jullie heb geïnspireerd om mijn levensstijl te volgen aan de hand van mijn blogs en website! Ik geef dagelijks tips en inspiratie op het gebied van Food, Fitness, Fashion Health and Lifestyle! Voor meer informatie kunt u mailen of bellen.

XOXO DailyDoseofDaph

ps. Wil je mij volgen☕️ Klik dan hier

 

Geef een reactie