Manon is 11 kilo afgevallen!


Ik heb geen dieet gevolgd, maar echt mijn levensstijl veranderd! Meer dan 11 kilo afgevallen terwijl ik echt veel mocht eten! Lees het verhaal van Manon. Let’s read on. Manon is 11 kilo afgevallen!

Manon is 11 kilo afgevallen!

‘’Maar je bent toch helemaal niet te dik’’

Nee inderdaad ik was niet té dik maar vanaf kinds af aan was ik wel altijd de net wat vollere van de groep, of het nou binnen mijn vriendinnengroep was, op volleybal of in mijn familie. Ik weet nog goed dat ik vroeger met gym alijd onderop moest en de andere moest tillen. Daarnaast werden mijn ouders en ik zelf altijd aangesproken op familiefeestjes dat ik te veel zoete drankjes dronk of werd er in mijn wang geknepen en gezegd dat ik nooit echt mijn baby vet ben verloren. Deze woorden zijn mij tot de dag van vandaag nog bijgebleven. Nu kan ik daar meteen op inspelen door te zeggen dat het aangaan van gewichtsverlies 100% vanuit jezelf moet komen. Als ik namelijk destijds naar mijn familie had geluisterd was ik nooit te zwaar geweest en had ik nooit meer een drankje aangeraakt met ook maar een spoor van suiker erin. 

Manon is 11 kilo afgevallen!

‘’Grote veranderingen’’

Ik kan niet zeggen dat er voor mij 1 exact moment was dat ik dacht, nu moet er verandering plaatsvinden! Dit komt omdat ik er altijd al mee bezig was en mij bewust was van het feit dat er best een paar kilootjes af mochten. Wel weet ik dat ik in de zomer van 2017 naar Amsterdam ben verhuisd. Ik kwam bij een fashion agency te werken waarbij ik merkte dat uiterlijk een grote rol speelt. Sowieso merkte ik dat er in Amsterdam veel meer aandacht werd besteed aan gezondheid dan in de Achterhoek, waar ik oorspronkelijk vandaan kom. Deze zomer wist ik dat er iets moest veranderen omdat ik mij onzeker voelde en niet vol tevredenheid in de spiegel kon kijken.

Volg Manon op Instagram : @Manonvandenbos

Schema via Daphne

Ik volgde Daphne op dat moment al een tijdje op Instagram en wist dat ze op maat gemaakte voedingsschema’s aanbiedt. Wat ik zo fijn vond is dat ik mezelf heel erg herkende in de situatie van Daphne. Toen het schema voor mij werd gemaakt wordt er echt gekeken naar meerdere factoren zoals voeding dat je wel en niet lekker vindt, je dagelijkse beweging, je leeftijd etc. Ik kreeg het schema via de mail opgestuurd en bij vragen kon ik altijd bij Daphne terecht. Het eerste waar ik stomverbaasd over was, waren het aantal calorieën dat ik op een dag moest eten. Ik zat rond de 1750 per dag wat betekent dat ik mezelf niet hoefde uit te hongeren. Er staat duidelijk beschreven hoeveel je van elk product mag en er worden ook vervangbare producten aangeboden voor elke maaltijd van de dag. Aangezien ik altijd al een actieve sporter ben geweest en veel krachttraining deed werd er ook rekening gehouden met de hoeveelheid eiwitten die ik moest binnenkrijgen. De macro’s zijn ook netjes onderverdeeld in het schema.

Manon is 11 kilo afgevallen!

Cliché maar waar!

Als ik zeg dat het een levensstijl is en geen dieet zal je wel denken, oh hebben we haar weer! Maar ik meen het als ik dit zeg. Het gebruiken van het schema was voor mij de perfecte start. Daarnaast heb ik mijn macro’s en calorieën bijgehouden met een trackingapp (myfitnesspall bijvoorbeeld). Als ik dan een keer afweek van het schema kon ik in de gaten houden of ik binnen mijn caloriebehoefte bleef die dag. Zolang jij zorgt dat je iets (let op, niet te veel) onder je dagelijkse caloriebehoefte gaat zitten, en gebalanceerd eet, kun je op een gezonde en verantwoorde manier afvallen en dit behouden. Dit betekent niet dat je nooit van wat chocolade of wijn kunt genieten want ook ik hou van een festival op zijn tijd! Ik ben ondertussen al ruim 11 kilo kwijt en mijn voornaamste doel is op gewicht blijven en het aanmaken van meer spieren door middel van krachttraining. Ik vind sporten zelfs zo leuk geworden dat ik nu spinning lessen verzorg in de sportschool als bijbaantje naast mijn studie. Het anderen motiveren en het beste uit zichzelf halen maakt mij ontzettend blij!

Voedingsschema laten maken

Wil jij net als Manon een voedingsschema op maat laten maken en echt je levensstijl veranderen? Dat kan! Bekijk de webshop en kijk welk schema bij jou past! Ik help je graag verder.