Fitness, Food, Lifestyle, My Life

Fit.nl – Wat is de beste cardiovorm?

Bespaar Continu NL

De beste cardiovorm om af te vallen? Bestaat die? En zo ja welke cardiovorm kan je dan het beste toepassen? Let’s read on! Fit.nl – Wat is de beste cardiovorm?

Fit.nl – Wat is de beste cardiovorm?

De beste cardiovorm? Die bestaat niet. Dit is omdat ieder lichaam anders is en anders reageert op bepaalde type bewegingen. Hoe een bepaalde cardiovorm voor je uitpakt, hangt van verschillende factoren af; je lichaamsbouw, uithoudingsvermogen, sport-verleden, associaties met het type sport en de hoeveelheid sport per week.

De belangrijkste tip: Kies een sport die je leuk vindt en die je vol kunt houden voor de rest van je leven!

De beste vorm

De beste vorm van cardio is de vorm die je op dit moment het fijnst vindt en waar je doelen voor kunt stellen. Doe iets wat je leuk vindt en wat je vol kunt houden. Belangrijke punten spelen hierbij een rol:

  • Mindset en karakter. Ben je competitief en richt je je vooral op vooruitgang? Of moet het voor jou eigenlijk vooral gezellig zijn?
  • Fysieke gesteldheid. Twijfel je of een bepaalde sport te intensief is? Vraag dan advies aan de fysio of sportschool.
  • Trainingsdoel. Wil je afvallen? Of wil je fitter worden en meer bewegen?

In het boek van FIT.nl worden de verschillende voor- en nadelen van bepaalde sporten uitgelicht. Hierbij kan je gemakkelijk de keuze maken welke sport het beste past bij jouw doeleinden en fysieke gesteldheid. Zo worden onder andere de sporten; wandelen, hardlopen, fitness en zwemmen uitgelicht.

Binnen of buiten?

Nog een belangrijke overweging bij het kiezen voor de juiste cardiovorm; sport je liever binnen of buiten? Indoor sporten is wel zo comfortabel, maar de buitenlucht is natuurlijk ook heerlijk! De mogelijkheden zijn eindeloos. Fiets in de zomer lekker wat kilometers naar het strand of ga hardlopen waar en wanneer je maar wilt. Bovendien kent buiten sporten nog een aantal extra gezondheidseffecten.

Fit.nl - Wat is de beste cardiovorm?

Vitamine D

Zonlicht en buitenlucht zorgen voor de aanmaak van vitamine D, wat een goede bijdrage levert aan sterke botten en voor een betere slaapritme. Voldoende vitamine D krijg je al als je een half uur buiten loopt per dag!

Goed voor de geest

Je mentale gezondheid een boost geven? Ga dan lekker buiten sporten. Omgeven door de natuur, zorgen voor een ontspannen gevoel, meer zelfvertrouwen, een vermindering van stress en het wordt geassocieerd met een gezondere geest. Ook heeft onderzoek aangetoond dat buitenactiviteiten onder andere je creativiteit en probleemoplossend vermogen stimuleren! Veel voordelen om lekker de pad op te gaan!

Fit.nl - Wat is de beste cardiovorm?

Fit.nl – Wat is de beste cardiovorm?

De beste cardiovorm hangt dus volledig af van je fysieke gesteldheid, doelstellingen en voorkeuren. Wil jij liever alleen sporten en wil je dan vooral afvallen? Of gaat het om de gezelligheid en het hebben van wat beweging op de dag? In het nieuwe boek van FIT.nl worden alle facetten van sport besproken. Niet alleen de soorten sport, maar ook de voeding die hier bij past, de hoeveelheid trainingen per week en de juiste hoeveelheid macronutrienten per dag. Meer hierover in de volgende blog:

Macro nutriënten eetdagboek Daphne Sonneveld

Wat zijn eiwitten?

Wil jij vanaf nu een fittere levensstijl hanteren? Bestel dan het nieuwste boek van FIT.nl ! PS. Gebruik de code: 5kortingdaphne en krijg 5,- korting op jouw boek! 

 

X Dailydoseofdaph X Daphne Sonneveld

[socialpoll id=”2427338"]

Geef een reactie