Fitness, Lifestyle, My Life

De beste buikspieroefeningen voor snel resultaat

Bespaar Continu NL

Natuurlijk wilt iedereen zo snel mogelijk zichtbare buikspieren creëren en weten op welke manier hij/zij dit moet aanpakken. Wat is de snelste manier om zichtbare buikspieren te krijgen? En wat helpt nog meer bij het creëren van buikspieren? De beste buikspieroefeningen voor snel resultaat.

De beste buikspieroefeningen voor snel resultaat

Om zichtbare buikspieren te creëren, zijn buikspieroefeningen niet het belangrijkst. Als je een hoog vetpercentage hebt, zul je nooit buikspieren te zien krijgen. Allereerst is het dus belangrijk om je vetpercentage naar beneden te krijgen. Pas bij een vetpercentage van rond de 18% krijg je zichtbare buikspieren. Ook creëer je niet alleen buikspieren met buikspieroefeningen, maar ook merendeel door het doen van krachttraining.

De beste buikspieroefeningen voor snel resultaat

Ga maar na, als jij een squat of deadlift uitvoert, voel je ook je buikspieren. Met veel oefeningen, gebruik je ook je buikspieren om de oefening goed uit te voeren. Dus niet alleen buikspieroefeningen helpen bij het creëren van een sixpack!

Welke oefeningen geven het snelste resultaat?

De beste buikspieroefeningen voor snel resultaat, heb ik hieronder op een rijtje gezet. Zoals ik al zei, is het verstandig om allereerst aan de hand van krachttraining en een goed fitness– en voedingsschema, je vetpercentage omlaag te krijgen. Pas dan heeft het effect, als je meer buikspieroefeningen gaat uitvoeren.

De top 10 buikspier-oefeningen, is als volgt:

 • 1. Crunch
 • 2. Sit up
 • 3. Gedraaide crunch
 • 4. Knee raises
 • 5. V-up
 • 6. Prone cobra
 • 7. Pulse up
 • 8. Plank
 • 9. Static V-sit
 • 10. Kettle bell twist

1. Crunch

De beste buikspieroefeningen voor snel resultaat

Stap 1:

Neem de juiste positie aan op de grond: Lig op de rug met en houd de knieën gebogen. Plaats je handen gekruist op de borst, achter het hoofd of licht rustend op de dijen. Sla de handen niet in elkaar (dit is een van de meest gemaakte fouten).

Stap 2:

Span de buikspieren aan en kom met de schouders omhoog. De onderrug blijft de hele oefening op de grond.

Stap 3:

Als het bovenlichaam in de lucht is houd je deze positie minimaal 1 seconde vast. Daarna kunt je het bovenlichaam terug laten zakken naar de beginpositie

2. Sit up

De beste buikspieroefeningen voor snel resultaat

Stap 1:

Ga op de grond liggen met de knieën gebogen en de rug recht op de grond. Om de sit up goed uit te voeren moeten de voeten de hele oefening op de grond blijven. Je kunt een trainpartner vragen om op je tenen te staan of je voeten verankeren als je alleen traint.

Stap 2:

Houd je handen rustend op de dijen of gekruist op de borst. Span je buikspieren hard aan en kom langzaam omhoog met het hele bovenlichaam, houd deze positie ongeveer 1 seconde stevig vast.

Stap 3:

Laat het bovenlichaam terugzakken naar de beginpositie. Zodra de schouders de grond raken kan de oefening worden herhaald.

3. Gedraaide crunch

De beste buikspieroefeningen voor snel resultaat

Stap 1:

Ga op de grond liggen, de knieën kunnen licht gebogen worden met de voeten stevig op de grond. Houd de ellebogen gespreid en de handen achter het hoofd.

Stap 2:

Span de buikspieren aan en draai met het hele bovenlichaam naar rechts. Hierbij beweeg je de linker elleboog richting de rechter knie. Het is belangrijk dat de rechterschouder hierbij op de grond blijft.

Stap 3:

Houd deze positie ongeveer 5 seconde vast en kom dan terug naar de begin positie. De schouder blijft nog steeds op de grond.

 

4. Knee raises

De beste buikspieroefeningen voor snel resultaat

Stap 1:

Pak de beugel of deurtrainer stevig vast met je handen iets wijder dan het uiteinde van de schouders. Je armen blijven de hele oefening gestrekt.

Stap 2:

Trek de knieën richting de borst terwijl je de buikspieren stevig aanspant.

Stap 3

Als de knieën op het hoogste punt zijn kun je deze positie even vasthouden. Daarna laat je je knieen weer zakken naar de beginpositie

 

5. V-up

De beste buikspieroefeningen voor snel resultaat

Stap 1:

Ga op de grond liggen met de rug recht. Til je bovenlichaam een klein stukje omhoog zodat deze de grond net niet raakt. Zodra je dit gedaan hebt til je ook je voeten op zodat alleen de billen de grond raken. De armen houdt je getrekt langs je lichaam.

Stap 2:

Kom met de knieën richting je borst en andersom. Strek ondertussen richting je voeten. Zodra je knieën de borst bijna raken houd je deze positie even vast.

Stap 3:

houd de balans goed vast en kom rustig terug naar de beginpositie waarin alleen de billen de grond raken.

 

 

6. Prone cobra

De beste buikspieroefeningen voor snel resultaat

Stap 1:

Ga op de grond liggen of een fitness mat met je gezicht naar de grond en de benen recht. Je kunt je armen naast je zij leggen met de handpalmen naar beneden.

Stap 2:

Span je bilspieren en onderrug aan en kom langzaam met de benen en de borst van de grond. Draai tegelijkertijd de armen zodat de duimen naar het plafond wijzen.

Stap 3:

Houd deze positie minimaal 2 seconde vast. Daarna kun je je lichaam laten zakken naar de beginpositie en herhaal je de oefening.

 

7. Pulse up

De beste buikspieroefeningen voor snel resultaat

Stap 1:

Ga op de grond liggen met de rug recht op de grond en leg je handen onder je billen of langs je lichaam. Til je knieën op en strek je benen recht naar boven.

Stap 2:

Span de buik stevig aan en beweeg de benen zo ver mogelijk de lucht in. De billen en heupen komen ongeveer 10/15 cm van de grond af. Je armen blijven de hele oefening op de grond.

Stap 3:

Houd deze positie even vast en kom vervolgens weer terug naar de grond.

 

8. Plank

De beste buikspieroefeningen voor snel resultaat

 1. Begin de oefening met een push-up houding: handen recht onder je schouders, tenen aan de grond en een recht lichaam.
 2. Zet nu je onderarmen op de grond in plaats van je handen. Je ellebogen moeten rechtstreeks onder je schouders staan en je tenen op de grond (als dit te zwaar is, begin dan met je knieën aan de grond).
 3. Houd je lichaam in een rechte lijn (billen niet te hoog), span je bilspieren aan en probeer je navel naar binnen te trekken. Dit voel je direct in je buikspieren.
 4. Blijf tijdens de oefening naar de vloer kijken om een neutrale nek en rug positie aan te houden.
 5. Maak een rechte, sterke lijn van top tot teen – een plank. Deze positie probeer je vol te houden.

 

9. Static V-sit

De beste buikspieroefeningen voor snel resultaat
1. Je begint de beweging in een zittende positie. Span je core- en buikspieren aan en til je benen tot een hoek van 45 graden.
2. Beweeg je armen naar voren richting je scheenbenen alsof je een sit-up doet.
3. Zorg er voor dat je een goede postuur behoudt en een rechte rug
4. Probeer deze ‘V’ positie zo lang mogelijk vast te houden. Begin met 20 seconden en probeer dit steeds met 5 seconden te verlengen.
5. Keer weer terug naar de start positie.
6.Herhaal de oefening.

 

10. Kettle bell swing

De beste buikspieroefeningen voor snel resultaat

Stap 1:

Zit op de grond en houdt de kettlebell met beide handen stevig tegen de borst. Zak iets achterover totdat je op ongeveer 45 graden gebogen zit.

Stap 2:

Til je voeten iets van de grond, je voelt nu je buikspieren aanspannen. Roteer de hele torso helemaal naar links en dan naar rechts door je schouders te bewegen.

Stap 3:

Kijk hoe lang je deze oefening volhoudt maar onthoud: Kwaliteit over kwantiteit! Dit is de kettlebell twist.

 

De beste oefeningen voor de onderste buikspieren

Voor het trainen van je onderste buikspieren zijn drie specifieke oefeningen het beste om uit te voeren. De Knee reises, Gedraaide brunch en Pulse up zou ik aanraden om uit te voeren als je toch nog net dat onderste randje weg wilt werken en een mooie strakke buik wilt creëren.

 

De beste oefeningen voor je core

Het lijkt logisch dat de core-stability buikspieren net zo veel aandacht verdienen als de andere buikspieren, helaas wordt deze spiergroep vaak toch overgeslagen. De beste oefeningen zijn hiervoor: De Plank, De static V-sit en de Ab roller.

 

De beste oefeningen voor je bovenste buikspieren

De bovenste buikspieren maken jou sixpack of platte buik compleet. Tijdens veel buikspieroefeningen worden de bovenste buikspieren al meegetraind. Toch zijn er drie buikspieroefeningen die vooral gericht zijn op de bovenste buikspieren. Deze oefeningen ken je wellicht al, zo niet dan zijn de zeker de moeite waard om mee aan de slag te gaan: de V-up, de Brunch en de Sit up.

Deze buikspieroefeningen zullen je helpen om snel het gewenste resultaat te behalen. Wil je meer weten over de juiste vormen van buikspieroefeningen of wil je een schema laten maken? Let me know! 

dailydoseofdaph@outlook.com

Daphne Sonneveld X Dailydoseofdaph

PS. VERGEET NIET MIJN FACEBOOK-PAGINA TE LIKEN:)

 

 

 

Geef een reactie